Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
comment

Porada

Data publikacji: 2005-01-16

Jak księgować produkcję wyrobów własnych w piekarni

Jak rozliczać i księgować produkcję wyrobów własnych - piekarstwo i cukiernictwo, jeżeli jednostka przyjęła tylko zespół kont „4”, a w piekarni brak jest magazynu wyrobów gotowych. Praktycznie 98% wyrobów jest sprzedawane w dniu ich wytworzenia.

W opisanym przypadku najlepszą metodą rozliczania produkcji wyrobów własnych będzie podjęcie przez kierownika jednostki decyzji o odpisywaniu w koszty wartości materiałów i towarów na dzień ich zakupu i produktów gotowych w momencie ich wytworzenia.
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00