Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
comment

Artykuł

Data publikacji: 2021-11-28

Rośnie apetyt na innowacje

Na zdjęciu od lewej: dr hab. inż. Maria Kurańska, adiunkt, Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki; Paweł Albrycht, współzałożyciel, CTO, SERSitive, Instytut Chemii Fizycznej PAN, dr inż. Marek Chodnicki, pracownik naukowy, Politechnika Gdańska; Antoni Omondi, współzałożyciel, Sagenso; prof. Magdalena Król, Think Tank NCBR, kierownik Samodzielnej Pracowni Biologii Nowotworu, Instytut Biologii, SGGW w WarszawieNa zdjęciu od lewej: dr hab. inż. Maria Kurańska, adiunkt, Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki; Paweł Albrycht, współzałożyciel, CTO, SERSitive, Instytut Chemii Fizycznej PAN, dr inż. Marek Chodnicki, pracownik naukowy, Politechnika Gdańska; Antoni Omondi, współzałożyciel, Sagenso; prof. Magdalena Król, Think Tank NCBR, kierownik Samodzielnej Pracowni Biologii Nowotworu, Instytut Biologii, SGGW w Warszawie

Innowacje to podstawa do budowania opartej na wiedzy i nowych technologiach cyfrowych gospodarki 4.0, a automatyzacja i sztuczna inteligencja w polskich firmach technologicznych przyczyniają się do wzrostu polskiego potencjału gospodarczego - to główne wnioski ze zorganizowanej przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju (NCBR) konferencji „Horyzont Innowacji”.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00