Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
comment

Artykuł

Data publikacji: 2024-04-05

Owocowe żelowanie

Dr inż. Karolina Labus i mgr inż. Katarzyna Kołodzińska z Politechniki WrocławskiejDr inż. Karolina Labus i mgr inż. Katarzyna Kołodzińska z Politechniki Wrocławskiej

Nowa metoda sieciowania alginianu sodu, znanego jako wegański zamiennik żelatyny

Jak wiele wynalazków, także ten zawdzięcza swój początek przypadkowi. Doktor inż. Karolina Labus oraz mgr inż. Katarzyna Kołodzińska z Politechniki Wrocławskiej pracowały nad zastosowaniem hydrożeli pochodzenia roślinnego do wytwarzania wegańskiej żywności wzbogaconej w substancje bioaktywne pochodzenia naturalnego.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00