comment
Porada
Data publikacji: 2004-10-16
Kiedy osoba prowadząca działalność sezonowo traci prawo do zwolnienia podmiotowego
Jak w świetle nowej ustawy o VAT wygląda limit 10 000 euro? Czy osoba prowadząca działalność gastronomiczną sezonowo (lipiec, sierpień, wrzesień) określa próg obrotów, po których przekroczeniu staje się nieodwołalnie podatnikiem VAT proporcjonalnie - ze względu na to, że działa tylko przez 3 miesiące w roku? Czy progiem dla niej będzie 45 700 zł i dopiero po przekroczeniu tej kwoty w obrotach będzie podatnikiem VAT?
Limit należy obliczyć od początku działalności do końca roku. W Państwa przypadku proporcjonalnie do okresu lipiec-grudzień.
Pozostało 80% treści
Chcesz uzyskać dostęp? Skorzystaj z bezpłatnego abonamentu
Zobacz także
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
Książka