Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
Data publikacji: 2001-09-04

Wynajęcie lokalu gastronomicznego

WYNAJĘCIE LOKALU GASTRONOMICZNEGO

PYTANIE

Prowadzę działalność gospodarczą (produkcja folii), jestem podatnikiem VAT. Dodatkowo posiadam lokal o charakterze gastronomicznym. Chciałabym skorzystać z możliwości wynajęcia tego lokalu, tak żeby koszty ubezpieczenia i podatku od nieruchomości za ten budynek przerzucić na korzystającego, ale tak, by rata czynszu i ww. koszty były bez VAT-u. Podobno jest to uzależnione od treści zawartej umowy. Jak zatem powinna wyglądać taka umowa? Czy w przypadku trudności finansowych korzystającego z lokalu można odstąpić od pobierania raty czynszu, np. za miesiąc lub nawet 2 miesiące? – Marzena Z. z Trzebnicy.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00