history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2024-02-27    (Dz.U.2024.262 tekst jednolity)

Art. 11. [Protokół z czynności skażania alkoholu] Z czynności skażania alkoholu etylowego przedsiębiorca sporządza protokół, który zawiera:

1) firmę przedsiębiorcy skażającego oraz jego siedzibę;

2) nazwę przedsiębiorcy, dla którego dokonano skażenia alkoholu etylowego;

3) datę i miejsce skażenia alkoholu etylowego;

4) ilość alkoholu etylowego przeznaczonego do skażenia;

5) ilość alkoholu etylowego skażonego oraz jego moc pozorną (pogrążenie alkoholomierza) przy określonej temperaturze;

6) nazwę środka skażającego i jego ilość użytą do skażenia w przeliczeniu na 100 litrów alkoholu etylowego 100%;

7) imiona i nazwiska oraz podpisy osób uczestniczących w czynności skażenia alkoholu etylowego.

Wersja obowiązująca od 2024-02-27    (Dz.U.2024.262 tekst jednolity)

Art. 11. [Protokół z czynności skażania alkoholu] Z czynności skażania alkoholu etylowego przedsiębiorca sporządza protokół, który zawiera:

1) firmę przedsiębiorcy skażającego oraz jego siedzibę;

2) nazwę przedsiębiorcy, dla którego dokonano skażenia alkoholu etylowego;

3) datę i miejsce skażenia alkoholu etylowego;

4) ilość alkoholu etylowego przeznaczonego do skażenia;

5) ilość alkoholu etylowego skażonego oraz jego moc pozorną (pogrążenie alkoholomierza) przy określonej temperaturze;

6) nazwę środka skażającego i jego ilość użytą do skażenia w przeliczeniu na 100 litrów alkoholu etylowego 100%;

7) imiona i nazwiska oraz podpisy osób uczestniczących w czynności skażenia alkoholu etylowego.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2023-03-10 do 2024-02-26    (Dz.U.2023.463 tekst jednolity)

Art. 11. [Protokół z czynności skażania alkoholu] Z czynności skażania alkoholu etylowego przedsiębiorca sporządza protokół, który zawiera:

1) firmę przedsiębiorcy skażającego oraz jego siedzibę;

2) nazwę przedsiębiorcy, dla którego dokonano skażenia alkoholu etylowego;

3) datę i miejsce skażenia alkoholu etylowego;

4) ilość alkoholu etylowego przeznaczonego do skażenia;

5) ilość alkoholu etylowego skażonego oraz jego moc pozorną (pogrążenie alkoholomierza) przy określonej temperaturze;

6) nazwę środka skażającego i jego ilość użytą do skażenia w przeliczeniu na 100 litrów alkoholu etylowego 100%;

7) imiona i nazwiska oraz podpisy osób uczestniczących w czynności skażenia alkoholu etylowego.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2018-12-18 do 2023-03-09    (Dz.U.2018.2352 tekst jednolity)

Art. 11. [Protokół z czynności skażania alkoholu] Z czynności skażania alkoholu etylowego przedsiębiorca sporządza protokół, który zawiera:

1) firmę przedsiębiorcy skażającego oraz jego siedzibę;

2) nazwę przedsiębiorcy, dla którego dokonano skażenia alkoholu etylowego;

3) datę i miejsce skażenia alkoholu etylowego;

4) ilość alkoholu etylowego przeznaczonego do skażenia;

5) ilość alkoholu etylowego skażonego oraz jego moc pozorną (pogrążenie alkoholomierza) przy określonej temperaturze;

6) nazwę środka skażającego i jego ilość użytą do skażenia w przeliczeniu na 100 litrów alkoholu etylowego 100%;

7) imiona i nazwiska oraz podpisy osób uczestniczących w czynności skażenia alkoholu etylowego.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2017-02-02 do 2018-12-17    (Dz.U.2017.206 tekst jednolity)

[Protokół z czynności skażania alkoholu ] Z czynności skażania alkoholu etylowego przedsiębiorca sporządza protokół, który zawiera:

1) firmę przedsiębiorcy skażającego oraz jego siedzibę;

2) nazwę przedsiębiorcy, dla którego dokonano skażenia alkoholu etylowego;

3) datę i miejsce skażenia alkoholu etylowego;

4) ilość alkoholu etylowego przeznaczonego do skażenia;

5) ilość alkoholu etylowego skażonego oraz jego moc pozorną (pogrążenie alkoholomierza) przy określonej temperaturze;

6) nazwę środka skażającego i jego ilość użytą do skażenia w przeliczeniu na 100 litrów alkoholu etylowego 100%;

7) imiona i nazwiska oraz podpisy osób uczestniczących w czynności skażenia alkoholu etylowego.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2015-01-21 do 2017-02-01    (Dz.U.2015.103 tekst jednolity)

Art. 11. [Protokół z czynności skażania alkoholu ] Z czynności skażania alkoholu etylowego przedsiębiorca sporządza protokół, który zawiera:

1) firmę przedsiębiorcy skażającego oraz jego siedzibę;

2) nazwę przedsiębiorcy, dla którego dokonano skażenia alkoholu etylowego;

3) datę i miejsce skażenia alkoholu etylowego;

4) ilość alkoholu etylowego przeznaczonego do skażenia;

5) ilość alkoholu etylowego skażonego oraz jego moc pozorną (pogrążenie alkoholomierza) przy określonej temperaturze;

6) nazwę środka skażającego i jego ilość użytą do skażenia w przeliczeniu na 100 litrów alkoholu etylowego 100%;

7) imiona i nazwiska oraz podpisy osób uczestniczących w czynności skażenia alkoholu etylowego.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2004-08-21 do 2015-01-20

Z czynności skażania alkoholu etylowego przedsiębiorca sporządza protokół, który zawiera:

1) [9] firmę przedsiębiorcy skażającego oraz jego siedzibę,

2) nazwę przedsiębiorcy, dla którego dokonano skażenia alkoholu etylowego,

3) datę i miejsce skażenia alkoholu etylowego,

4) ilość alkoholu etylowego przeznaczonego do skażenia,

5) ilość alkoholu etylowego skażonego oraz jego moc pozorną (pogrążenie alkoholomierza) przy określonej temperaturze,

6) nazwę środka skażającego i jego ilość użytą do skażenia w przeliczeniu na 100 litrów alkoholu etylowego 100%,

7) imiona i nazwiska oraz podpisy osób uczestniczących w czynności skażenia alkoholu etylowego.

[9] Art. 11 pkt 1 w brzmieniu ustalonym przez art. 37 pkt 3 ustawy z dnia 2 lipca 2004 r. Przepisy wprowadzające ustawę o swobodzie działalności gospodarczej (Dz.U. Nr 173, poz. 1808). Zmiana weszła w życie 21 sierpnia 2004 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2003-04-08 do 2004-08-20

Z czynności skażania alkoholu etylowego [11] przedsiębiorca sporządza protokół, który zawiera:

1) nazwę przedsiębiorcy skażającego, jego siedzibę oraz numer zezwolenia,

2) nazwę przedsiębiorcy, dla którego dokonano skażenia alkoholu etylowego [12],

3) datę i miejsce skażenia alkoholu etylowego [13],

4) ilość alkoholu etylowego [14] przeznaczonego do skażenia,

5) ilość alkoholu etylowego [15] skażonego oraz jego moc pozorną (pogrążenie alkoholomierza) przy określonej temperaturze,

6) nazwę środka skażającego i jego ilość użytą do skażenia w przeliczeniu na 100 litrów alkoholu etylowego [16] 100%,

7) imiona i nazwiska oraz podpisy osób uczestniczących w czynności skażenia alkoholu etylowego [17].

[11] Art. 11 w brzmieniu ustalonym przez art. 34 pkt 5 ustawy z dnia 13 września 2002 r. o napojach spirytusowych (Dz.U. Nr 166, poz. 1362). Zmiana weszła w życie 8 kwietnia 2003 r.

[12] Art. 11 pkt 2 w brzmieniu ustalonym przez art. 34 pkt 5 ustawy z dnia 13 września 2002 r. o napojach spirytusowych (Dz.U. Nr 166, poz. 1362). Zmiana weszła w życie 8 kwietnia 2003 r.

[13] Art. 11 pkt 3 w brzmieniu ustalonym przez art. 34 pkt 5 ustawy z dnia 13 września 2002 r. o napojach spirytusowych (Dz.U. Nr 166, poz. 1362). Zmiana weszła w życie 8 kwietnia 2003 r.

[14] Art. 11 pkt 4 w brzmieniu ustalonym przez art. 34 pkt 5 ustawy z dnia 13 września 2002 r. o napojach spirytusowych (Dz.U. Nr 166, poz. 1362). Zmiana weszła w życie 8 kwietnia 2003 r.

[15] Art. 11 pkt 5 w brzmieniu ustalonym przez art. 34 pkt 5 ustawy z dnia 13 września 2002 r. o napojach spirytusowych (Dz.U. Nr 166, poz. 1362). Zmiana weszła w życie 8 kwietnia 2003 r.

[16] Art. 11 pkt 6 w brzmieniu ustalonym przez art. 34 pkt 5 ustawy z dnia 13 września 2002 r. o napojach spirytusowych (Dz.U. Nr 166, poz. 1362). Zmiana weszła w życie 8 kwietnia 2003 r.

[17] Art. 11 pkt 7 w brzmieniu ustalonym przez art. 34 pkt 5 ustawy z dnia 13 września 2002 r. o napojach spirytusowych (Dz.U. Nr 166, poz. 1362). Zmiana weszła w życie 8 kwietnia 2003 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2001-04-26 do 2003-04-07

Z czynności skażania spirytusu przedsiębiorca sporządza protokół, który zawiera:

1) nazwę przedsiębiorcy skażającego, jego siedzibę oraz numer zezwolenia,

2) nazwę przedsiębiorcy, dla którego dokonano skażenia spirytusu,

3) datę i miejsce skażenia spirytusu,

4) ilość spirytusu przeznaczonego do skażenia,

5) ilość spirytusu skażonego oraz jego moc pozorną (pogrążenie alkoholomierza) przy określonej temperaturze,

6) nazwę środka skażającego i jego ilość użytą do skażenia w przeliczeniu na 100 litrów spirytusu 100%,

7) imiona i nazwiska oraz podpisy osób uczestniczących w czynności skażenia spirytusu.