history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2024-03-13    (Dz.U.2024.361 tekst jednolity)

Art. 28i. [Miejsce świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych ] 1. Miejscem świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych jest miejsce, w którym usługi są faktycznie wykonywane, z zastrzeżeniem ust. 2.

2. W przypadku gdy usługi restauracyjne i cateringowe są faktycznie wykonywane na pokładach statków, statków powietrznych lub pociągów podczas części transportu pasażerów wykonanej na terytorium Unii Europejskiej, miejscem świadczenia usług jest miejsce rozpoczęcia transportu pasażerów.

Wersja obowiązująca od 2024-03-13    (Dz.U.2024.361 tekst jednolity)

Art. 28i. [Miejsce świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych ] 1. Miejscem świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych jest miejsce, w którym usługi są faktycznie wykonywane, z zastrzeżeniem ust. 2.

2. W przypadku gdy usługi restauracyjne i cateringowe są faktycznie wykonywane na pokładach statków, statków powietrznych lub pociągów podczas części transportu pasażerów wykonanej na terytorium Unii Europejskiej, miejscem świadczenia usług jest miejsce rozpoczęcia transportu pasażerów.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2023-08-09    (Dz.U.2023.1570 tekst jednolity)

Art. 28i. [Miejsce świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych ] 1. Miejscem świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych jest miejsce, w którym usługi są faktycznie wykonywane, z zastrzeżeniem ust. 2.

2. W przypadku gdy usługi restauracyjne i cateringowe są faktycznie wykonywane na pokładach statków, statków powietrznych lub pociągów podczas części transportu pasażerów wykonanej na terytorium Unii Europejskiej, miejscem świadczenia usług jest miejsce rozpoczęcia transportu pasażerów.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2022-04-29 do 2023-08-08    (Dz.U.2022.931 tekst jednolity)

[Miejsce świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych ] 1. Miejscem świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych jest miejsce, w którym usługi są faktycznie wykonywane, z zastrzeżeniem ust. 2.

2. W przypadku gdy usługi restauracyjne i cateringowe są faktycznie wykonywane na pokładach statków, statków powietrznych lub pociągów podczas części transportu pasażerów wykonanej na terytorium Unii Europejskiej, miejscem świadczenia usług jest miejsce rozpoczęcia transportu pasażerów.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2021-04-14 do 2022-04-28    (Dz.U.2021.685 tekst jednolity)

[Miejsce świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych ] 1. Miejscem świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych jest miejsce, w którym usługi są faktycznie wykonywane, z zastrzeżeniem ust. 2.

2. W przypadku gdy usługi restauracyjne i cateringowe są faktycznie wykonywane na pokładach statków, statków powietrznych lub pociągów podczas części transportu pasażerów wykonanej na terytorium Unii Europejskiej, miejscem świadczenia usług jest miejsce rozpoczęcia transportu pasażerów.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2020-01-23 do 2021-04-13    (Dz.U.2020.106 tekst jednolity)

[Miejsce świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych ] 1. Miejscem świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych jest miejsce, w którym usługi są faktycznie wykonywane, z zastrzeżeniem ust. 2.

2. W przypadku gdy usługi restauracyjne i cateringowe są faktycznie wykonywane na pokładach statków, statków powietrznych lub pociągów podczas części transportu pasażerów wykonanej na terytorium Unii Europejskiej, miejscem świadczenia usług jest miejsce rozpoczęcia transportu pasażerów.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2018-11-21 do 2020-01-22    (Dz.U.2018.2174 tekst jednolity)

[Miejsce świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych ] 1. Miejscem świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych jest miejsce, w którym usługi są faktycznie wykonywane, z zastrzeżeniem ust. 2.

2. W przypadku gdy usługi restauracyjne i cateringowe są faktycznie wykonywane na pokładach statków, statków powietrznych lub pociągów podczas części transportu pasażerów wykonanej na terytorium Unii Europejskiej, miejscem świadczenia usług jest miejsce rozpoczęcia transportu pasażerów.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2017-06-24 do 2018-11-20    (Dz.U.2017.1221 tekst jednolity)

Art. 28i. [Miejsce świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych ] 1. Miejscem świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych jest miejsce, w którym usługi są faktycznie wykonywane, z zastrzeżeniem ust. 2.

2. W przypadku gdy usługi restauracyjne i cateringowe są faktycznie wykonywane na pokładach statków, statków powietrznych lub pociągów podczas części transportu pasażerów wykonanej na terytorium Unii Europejskiej, miejscem świadczenia usług jest miejsce rozpoczęcia transportu pasażerów.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2016-05-25 do 2017-06-23    (Dz.U.2016.710 tekst jednolity)

[Miejsce świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych ] 1. Miejscem świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych jest miejsce, w którym usługi są faktycznie wykonywane, z zastrzeżeniem ust. 2.

2. W przypadku gdy usługi restauracyjne i cateringowe są faktycznie wykonywane na pokładach statków, statków powietrznych lub pociągów podczas części transportu pasażerów wykonanej na terytorium Unii Europejskiej, miejscem świadczenia usług jest miejsce rozpoczęcia transportu pasażerów.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2011-08-26 do 2016-05-24    (Dz.U.2011.177.1054 tekst jednolity)

[Miejsce świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych] 1. Miejscem świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych jest miejsce, w którym usługi są faktycznie wykonywane, z zastrzeżeniem ust. 2.

2. W przypadku gdy usługi restauracyjne i cateringowe są faktycznie wykonywane na pokładach statków, statków powietrznych lub pociągów podczas części transportu pasażerów wykonanej na terytorium Unii Europejskiej, miejscem świadczenia usług jest miejsce rozpoczęcia transportu pasażerów.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2011-04-01 do 2011-08-25

[Miejsce świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych] 1. Miejscem świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych jest miejsce, w którym usługi są faktycznie wykonywane, z zastrzeżeniem ust. 2.

2. W przypadku gdy usługi restauracyjne i cateringowe są faktycznie wykonywane na pokładach statków, statków powietrznych lub pociągów podczas części transportu pasażerów wykonanej na terytorium Unii Europejskiej [39] , miejscem świadczenia usług jest miejsce rozpoczęcia transportu pasażerów.

[39] Art. 28i ust. 2 w brzmieniu ustalonym przez art. 1 pkt 32 lit. b) ustawy z dnia 18 marca 2011 r. o zmianie ustawy o podatku od towarów i usług oraz ustawy – Prawo o miarach (Dz.U. Nr 64, poz. 332). Zmiana weszła w życie 1 kwietnia 2011 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2010-01-01 do 2011-03-31

[Miejsce świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych] [26] 1. Miejscem świadczenia usług restauracyjnych i cateringowych jest miejsce, w którym usługi są faktycznie wykonywane, z zastrzeżeniem ust. 2.

2. W przypadku gdy usługi restauracyjne i cateringowe są faktycznie wykonywane na pokładach statków, statków powietrznych lub pociągów podczas części transportu pasażerów wykonanej na terytorium Wspólnoty, miejscem świadczenia usług jest miejsce rozpoczęcia transportu pasażerów.

[26] Art. 28i dodany przez art. 1 pkt 7 ustawy z dnia 23 października 2009 r. o zmianie ustawy o podatku od towarów i usług (Dz.U. Nr 195, poz. 1504). Zmiana weszła w życie 1 stycznia 2010 r.