history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2019-12-25

§ 14. [Wielkość niewykorzystanej indywidualnej kwoty połowowej, od której stosuje się pomniejszanie ] Ustala się wielkość niewykorzystanej indywidualnej kwoty połowowej, od której stosuje się pomniejszanie, o którym mowa w art. 51 ust. 1 ustawy, dla następujących gatunków organizmów morskich:

1) [13] dorsza zachodniego i dorsza wschodniego – 20%;

2) łososia – 50%;

3) śledzia zachodniego – 20%;

4) śledzia centralnego – 20%;

5) szprota – 20%.

[13] § 14 pkt 1 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 11 rozporządzenia Ministra Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej z dnia 19 grudnia 2019 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowego sposobu podziału ogólnych kwot połowowych i dodatkowych kwot połowowych (Dz.U. poz. 2492). Zmiana weszła w życie 25 grudnia 2019 r.

Wersja obowiązująca od 2019-12-25

§ 14. [Wielkość niewykorzystanej indywidualnej kwoty połowowej, od której stosuje się pomniejszanie ] Ustala się wielkość niewykorzystanej indywidualnej kwoty połowowej, od której stosuje się pomniejszanie, o którym mowa w art. 51 ust. 1 ustawy, dla następujących gatunków organizmów morskich:

1) [13] dorsza zachodniego i dorsza wschodniego – 20%;

2) łososia – 50%;

3) śledzia zachodniego – 20%;

4) śledzia centralnego – 20%;

5) szprota – 20%.

[13] § 14 pkt 1 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 11 rozporządzenia Ministra Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej z dnia 19 grudnia 2019 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowego sposobu podziału ogólnych kwot połowowych i dodatkowych kwot połowowych (Dz.U. poz. 2492). Zmiana weszła w życie 25 grudnia 2019 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2019-02-27 do 2019-12-24

§ 14. [Wielkość niewykorzystanej indywidualnej kwoty połowowej, od której stosuje się pomniejszanie ] Ustala się wielkość niewykorzystanej indywidualnej kwoty połowowej, od której stosuje się pomniejszanie, o którym mowa w art. 51 ust. 1 ustawy, dla następujących gatunków organizmów morskich:

1) dorsza – 20%;

2) łososia – 50%;

3) śledzia zachodniego – 20%;

4) śledzia centralnego – 20%;

5) szprota – 20%.