history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2014-04-17    (Dz.U.2014.494 tekst jednolity)

[Zakres regulacji] Określa się szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej następujących wyrobów:

1) soków owocowych;

2) soków owocowych odtworzonych z zagęszczonego soku owocowego;

3) soków owocowych zagęszczonych (koncentratów owocowych, koncentratów soków owocowych);

4) soków owocowych w proszku;

5) nektarów owocowych;

6) soków owocowych wyprodukowanych z użyciem ekstrakcji wodnej.

Wersja obowiązująca od 2014-04-17    (Dz.U.2014.494 tekst jednolity)

[Zakres regulacji] Określa się szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej następujących wyrobów:

1) soków owocowych;

2) soków owocowych odtworzonych z zagęszczonego soku owocowego;

3) soków owocowych zagęszczonych (koncentratów owocowych, koncentratów soków owocowych);

4) soków owocowych w proszku;

5) nektarów owocowych;

6) soków owocowych wyprodukowanych z użyciem ekstrakcji wodnej.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2013-03-23 do 2014-04-16

[Zakres regulacji] Określa się szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej następujących wyrobów:

1) soków owocowych;

2) soków owocowych odtworzonych z zagęszczonego soku owocowego;

3) soków owocowych zagęszczonych (koncentratów owocowych, koncentratów soków owocowych);

4) soków owocowych w proszku;

5) nektarów owocowych;

6) [1] soków owocowych wyprodukowanych z użyciem ekstrakcji wodnej.

[1] § 1 pkt 6 dodany przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 8 lutego 2013 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej soków i nektarów owocowych (Dz.U. poz. 327). Zmiana weszła w życie 23 marca 2013 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2011-01-01 do 2013-03-22

[Zakres regulacji] Określa się szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej następujących wyrobów:

1) soków owocowych;

2) soków owocowych odtworzonych z zagęszczonego soku owocowego;

3) [1] soków owocowych zagęszczonych (koncentratów owocowych, koncentratów soków owocowych);

4) soków owocowych w proszku;

5) nektarów owocowych.

[1] § 1 pkt 3 w brzmieniu ustalonym przez § 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 21 kwietnia 2010 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej soków i nektarów owocowych (Dz.U. Nr 88, poz. 579). Zmiana weszła w życie 1 stycznia 2011 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2004-07-12 do 2010-12-31

Określa się szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej następujących wyrobów:

1) soków owocowych;

2) soków owocowych odtworzonych z zagęszczonego soku owocowego;

3) soków owocowych zagęszczonych (koncentratów owocowych);

4) soków owocowych w proszku;

5) nektarów owocowych.